Sunnuntaisuomalainen voitti arvostetun designkilpailun

Sunnuntaisuomalainen on voittanut koko kilpailun parhaan työn palkinnon arvostetussa Best of Scandinavian News Design -kilpailussa. Anniina Louhivuoren Lihan himo -juttuun suunnittelema kuvitus sai kultamitalin feature-sarjassa ja koko kilpailun Best of Show -palkinnon painettujen sanomalehtien sarjassa. Palkitun kuvituksen valokuvasi Timo Mustalampi ja lihansyöntiä käsitelleen jutun kirjoitti Mia Rouvinen.

Historiansa aikana Sunnuntaisuomalainen on saanut kymmeniä ulkoasupalkintoja, mutta Best of Scandinavian News Design -kilpailun voitto on sille ensimmäinen.

Sunnuntaisuomalainen palkittiin neljällä muullakin palkinnolla. Se sai hopeamitalin tabloidiuudistuksestaan redesign-sarjassa ja hopeamitalin kansisivujen sarjassa Tapa ne!!!! -kuvituksella juttuun, joka käsitteli junioriurheilijoiden vanhempien käyttäytymistä. Kuvituksen suunnitteli Louhivuori ja jutun kirjoitti Heikki Kärki.

Sunnuntaisuomalainen sai myös kaksi pronssimitalia osastojen etusivujen sarjassa, nekin Louhivuoren suunnittelemilla kuvituksilla. Päiväkotien ahtaut­ta käsitelleen Tungosta tarhassa -jutun kuvituksen valokuvasi Riku Luomaa ja jutun kirjoitti Terhi Säynäjärvi. Muistisairautta käsitelleen Rakas varas -jutun kuvituksen valokuvasi Timo Mustalampi ja jutun kirjoitti Laura Määttänen.

Kisaan osallistui yli 70 mediataloa Pohjoismaista ja Baltiasta. Painettujen lehtien sarjaan oli lähetetty noin 500 työtä.